Pomarańczowa Plaża restauracja i pizzeria
zielona dobroć

85 zł/ osobę

Przystawka zimna:

·       Marynowany łosoś na placku z dyni z sosem miodowym

Zupa:

·       krem z pomidorów

Dania gorące podane na półmiskach:

·       Dorsz smażony z sosem porowym

·       Pierś z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Deser :

·       Sernik waniliowy na korzennym kruchym cieście

Napoje:

·       Kawa, herbata

105zł/ osoba

Przystawka zimna:

·       Tatar z łososia na razowym pieczywie z sosem musztardowym

Zupa:

·       Zupa rybna 

Dania gorące podane na półmiskach:

·       Łosoś na parze  z sosem holenderskim

·       Pierś z kaczki podana na pieczonych jabłkach z sosem żurawinowym

  • Gołąbki z łososia w liściach winogron z sosem rodzynkowym

·       ·       Ziemniaki z bekonem zapiekane w śmietanie

Deser :

·       Sernik waniliowy na korzennym kruchym cieście

·       Szarlotka

·       Kawa, herbata

 

 

125 zł/ osobę

Zimne przekąski:

·        Cewiche z łososia na liściach cykorii

·        Tarta z grillowanym porem i bekonem

·        Quiche z pieczonymi warzywami

·        Sałatka z ośmiornicą  marynowaną wędzoną papryką

·        Pieczony burak z kozim serem i pestkami słonecznika

·        Rolada z bczku marynowana w czosnku i majeranku

·        Galantyna z fetą i zielonym pieprzem

·        Dorsz w pikantnym occie pomidrowym

·        Kompozycja sałat oraz warzyw z sosem vinaigrette

·        Pieczywo, masło ziołowe

Zupa:

·        Polewka sopocka z łososiem i warzywami

Dania gorące :

·        Polędwiczki wieprzowe w sosie Alfredo

·        Dorsz z grillowanymi warzywami podany z sosem holenderskim

·        Udko faszerowane grzybami z sosem jałowcowym

·        Gnocchi z dynią i kurkami

·        Ziemniaki gratin tymiankowe

·        Fasolka szparagowa z masłem ziołowym

Desery:

·        Mus z belgijskiej czekolady z wiśniami

·        Tarta z ricottą i amaretto

  • Kawa  i herbata

Ul. Emilii Plater 19; Sopot

wejście na plażę 32A

projekt: Monika Koszewska