Pomarańczowa Plaża restauracja i pizzeria
 

85 zł/ osobę

Przystawka zimna:

  • Marynowany łosoś na placku z dyni z sosem miodowym

Zupa:

  • Tradycyjny barszcz czerwony z uszkami

Dania gorące podane na półmiskach:

  • Pierogi z kapustą i grzybami z rumianą szalotką

  • Filety z dorsza ,podane na kapuście zasmażanej z grzybami

Deser :

  • Sernik waniliowy na korzennym kruchym cieście

Napoje:

  • Kawa, herbata

  • Kompot z suszu

120 zł/ osoba

Przystawka zimna:

  • Tatar z łososia na razowym pieczywie z sosem musztardowym

Zupa:

  • Krem z borowików z kluskami migdałowym

Dania gorące podane na półmiskach:

  • Łosoś na parze  z sosem holenderskim

  • Pierś z kaczki podana na pieczonych jabłkach z sosem żurawinowym

  • Filety z sandacza ,podane na kapuście zasmażanej z grzybami

  • Ziemniaki z bekonem zapiekane w śmietanie

Deser :

  • Sernik waniliowy na korzennym kruchym cieście

  • Makowiec

  • Kawa, herbata

 

110 zł/osobę BUFET >40 OS

Zimne przekąski:

  • Cewiche z łososia na liściach cykorii

  • Tarta z grillowanym porem i bekonem

  • Quiche z pieczonymi warzywami

  • Sałatka z ośmiornicą  marynowaną wędzoną papryką

  • Pieczony burak z kozim serem i pestkami słonecznika

  • Rolada z bczku marynowana w czosnku i majeranku

  • Galantyna z fetą i zielonym pieprzem

  • Dorsz w pikantnym occie pomidrowym

  • Kompozycja sałat oraz warzyw z sosem vinaigrette

  • Pieczywo, masło ziołowe

Zupa:

  • Polewka sopocka z łososiem i warzywami

Dania gorące :

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie Alfredo

  • Dorsz z grillowanymi warzywami podany z sosem holenderskim

  • Udko faszerowane grzybami z sosem jałowcowym

  • Gnocchi z dynią i kurkami

  • Ziemniaki gratin tymiankowe

  • Fasolka szparagowa z masłem ziołowym

Desery:

  • Mus z belgijskiej czekolady z wiśniami

  • Tarta z ricottą i amaretto

Zimne przekąski:

  • Cewiche z łososia na liściach cykorii

  • Tarta z grillowanym porem i bekonem

  • Quiche z pieczonymi warzywami

  • Sałatka z ośmiornicą  marynowaną wędzoną papryką

  • Pieczony burak z kozim serem i pestkami słonecznika

  • Rolada z bczku marynowana w czosnku i majeranku

  • Galantyna z fetą i zielonym pieprzem

  • Dorsz w pikantnym occie pomidrowym

  • Kompozycja sałat oraz warzyw z sosem vinaigrette

  • Pieczywo, masło ziołowe

Zupa:

  • Polewka sopocka z łososiem i warzywami

Dania gorące :

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie Alfredo

  • Dorsz z grillowanymi warzywami podany z sosem holenderskim

  • Udko faszerowane grzybami z sosem jałowcowym

  • Gnocchi z dynią i kurkami

  • Ziemniaki gratin tymiankowe

  • Fasolka szparagowa z masłem ziołowym

Desery:

  • Mus z belgijskiej czekolady z wiśniami

  • Tarta z ricottą i amaretto

140 zł/osobę BUFET >40 OS

zielona dobroć