Pomarańczowa Plaża restauracja i pizzeria WIGILIA FIRMOWA | Pomarańczowa Plaża

Ul. Emilii Plater 19; Sopot

wejście na plażę 32A

Pomarańczowa Plaża

do 25 osób

65 zł/ osobę

Przystawka zimna:

·       Marynowany łosoś na placku z dyni z sosem miodowym

Zupa:

·       Tradycyjny barszcz czerwony z uszkami

Dania gorące podane na półmiskach:

·       Pierogi z kapustą i grzybami z rumianą szalotką

·       Filety z dorsza ,podane na kapuście zasmażanej z grzybami

Deser :

·       Sernik waniliowy na korzennym kruchym cieście

Napoje:

·       Kawa, herbata

·       Kompot z suszu

 

99 zł/ osoba

Przystawka zimna:

·       Tatar z łososia na razowym pieczywie z sosem musztardowym

Zupa:

·       Krem z borowików z kluskami migdałowym

Dania gorące podane na półmiskach:

·       Łosoś na parze  z sosem holenderskim

·       Pierś z kaczki podana na pieczonych jabłkach z sosem żurawinowym

·       Filety z sandacza ,podane na kapuście zasmażanej z grzybami

·       Ziemniaki z bekonem zapiekane w śmietanie

Deser :

·       Sernik waniliowy na korzennym kruchym cieście

·       Makowiec

·       Kawa, herbata

 

powyżej 25 osób

80 zł/ osobę

Zimne przekąski:

·        Cewiche z łososia na liściach cykorii

·        Tarta z grillowanym porem i bekonem

·        Quiche z pieczonymi warzywami

·        Sałatka z ośmiornicą  marynowaną wędzoną papryką

·        Pieczony burak z kozim serem i pestkami słonecznika

·        Rolada z bczku marynowana w czosnku i majeranku

·        Galantyna z fetą i zielonym pieprzem

·        Dorsz w pikantnym occie pomidrowym

·        Kompozycja sałat oraz warzyw z sosem vinaigrette

·        Pieczywo, masło ziołowe

Zupa:

·        Polewka sopocka z łososiem i warzywami

Dania gorące :

·        Polędwiczki wieprzowe w sosie Alfredo

·        Dorsz z grillowanymi warzywami podany z sosem holenderskim

·        Udko faszerowane grzybami z sosem jałowcowym

·        Gnocchi z dynią i kurkami

·        Ziemniaki gratin tymiankowe

·        Fasolka szparagowa z masłem ziołowym

Desery:

·        Mus z belgijskiej czekolady z wiśniami

·        Tarta z ricottą i amaretto

powyżej 25 osób

90 zł/ osoba

Dania zimne:

·       Pstrąg  w delikatnej galarecie cytrynowej

·       Matias w sosie szczypiorkowym.

·       Pstrągi wędzone w naszej wędzarni

·       Pasztet z grzybami pieczony w plastrach bekonu

·       Krewetki marynowane w salsie z chili

·       Sosy :

Koktajlowy / koperkowy / tatarski

·       Chrupiące pieczywo / masła smakowe

 

 

Dania gorące:

·       Wigilijny barszcz z uszkami

·       Pierożki wigilijne:

·       -w sosie ziołowym z borowikami

·       -smażone z kapustą i grzybami

·       Filety z dorsza ,podane na kapuście zasmażanej

·       Delikatne roladki z soli „Lemon” podane z jarzynami i sosem z szyjek rakowych.

Desery:

·       Sernik wiedeński

Napoje:

·       Kompot z suszu

·       Kawa, herbata

powyżej 25 osób

135 zł/ osobę

Dania zimne:

·       Galantyny z pstrąga

·       Tartaletki z sałatką z makreli

·       Pumpernikiel z musem z tuńczyka

·       Sandacz z szyjkami rakowymi

·       Cielęcina w sosie tuńczykowym

·       Pstrągi wędzone w naszej wędzarni

·       Dorsz w pikantnej salsie

·       Grawlax z sałatką z roszponki

·       Roladki ze schabu z rukolą i sosem chrzanowym

·       Sosy :

o   Koktajlowy / koperkowy / tatarski

·       Chrupiące pieczywo / masła smakowe

Dania gorące:

·       Wigilijny barszcz z uszkami

·       Pierożki wigilijne:

o   -w sosie ziołowym z wędzonym łososiem

o   -smażone z kapustą i grzybami

·       Sandacz na grillowanych porach z pieczoną dynią

·       Filety z dorsza ,podane na kapuście zasmażanej

·       Delikatne roladki wieprzowe faszerowane julien z warzyw w sosie pieczeniowym z grzybami

·        Indyk w sosie daktylowym

Desery:

·       Tarta z kremem migdałowym

·       Sernik z karmelizowanymi brzoskwiniami

·       Szarlotka korzenna z bezą

Napoje:

·       Kompot z suszu

·       Kawa, herbata